Kamphund dödade katt

En igelkott och en katt blev brutalt attackerade av en lös kamphund. Katten klarade inte sig.

En privatperson larmade under natten till måndagen om att den sett ett gäng personer hetsa en pitbull mot en igelkott i Ljuraparken i Norrköping. 

En polispatrull skickades till platsen för att förhoppningsvis kunna rädda igelkotten.

Poliserna fann inga personer - och heller ingen pitbull. En igelkott fanns dock på plats - oskadd.

En katt blev däremot ihjälbiten av en lös kamphund på S:T Persgatan i Norrköping.

Enligt Wightsnews blev katten ihjälbiten när den satt i det öppna köksfönstret på nedre botten.

Hundägaren släppte lös hunden och i samband med detta hoppade den upp i fönstret och bet katten.

Polisen i Norrköping kunde inte på måndagsmorgonen ge besked om samma kamphund var inblandad i attackerna.

// Corren
Nu förstår jag inte riktigt vart jag ska börja någon stans. Känns som att jag till en början inte vill att visa ska vara äger till dom såkallade "kamphundarna". Införskaffa någon sorts av licens. Jag har själv en såkallad "kamphund" fast jag hatar ordet. Han är underbar mot allt och alla. Uppväxt med Rasmus och Ronja. Han har aldrig gjort en tendens till att hugga dom.  Så amstaffarna/pitbullarna m.fl. raser blir som man gör dom. Men skulle en tax eller liknade göra samma sak som det står i texten corren precis har skrivet så skulle det aldrig vara med i tidningen.

Tror corren m.fl. tidningar vill hänga ut dom såkallade "kamphundarna". För att kanske få ett förbud eller liknade mot dom. Pga att en del inte kan handskas med rasen. Eller det kanske är många som tror att dom blir lite mer macho med rasen.                                                                                                Kärlek & Respekt.

Kommentarer
Postat av: Lina

Håller med dig.. Men corren å de andra tidningar skriver om det eftersom dom redan vet att det finns fördomar om dessa raser.. Du skulle bli ett jävla liv om en tax eller en labbe gjorde något sådant.. Men nu är Sverige som det är.. Å "kamphundarna" (uch gillade inte att skriva det ordet)kommer endag att förbjudas.. Eller så kommer man få ha dom om man kan bevisa för myndigheterna att man klarar av reserna.. För att minska all kamp i Sverige..

2010-05-20 @ 02:22:33
URL: http://minisixten.blogg.se/
Postat av: Anna

Skillnaden mellan "kamphunds raserna" och de "vanliga raserna" är inte stora alls, om inte obefintliga. Tidningarna säljer mer lös exemplar när det skriver mördarhundar osv. Vi fick ju bevisat häromdagen att "vanliga" hundar också biter men det skriver dom inte ut stort. Jag tror att det inom kort tyvärr kommer komma ett förbud mot hundarna och då är jag den första att demonstrera EMOT det förbudet. Hellre intyg på att du är kapabel till att ha hund än förbud mot rasen för felet sitter i den andra änden av kopplet.

2010-05-24 @ 14:50:47
URL: http://cervix.blogg.se/

Skriv dina åsikter här:

Vad heter du:
Kom ihåg mig?

Har du inte blogg skriv din E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress så jag kan titta in på din:

Åsikten:

Trackback
RSS 2.0